jaartal

2009

instrumenten

altblokfluit, altviool, contrabas

tijdsduur

12'

eerste uitvoerder

Erik Bosgraaf en Duo Oliver & Heggen

uitgave

Eigen beheer

opdrachtgever/subsidiënten

November Music

Morph

Stollingsgesteente, rotsen afgesleten door erosie, korstmossen, algen, modder, smeltwater en nevel. Natuurlijke vormen en processen zijn het uitgangspunt geweest voor deze compositie. Tijdens het werken aan deze compositie raakte ik geïnteresseerd in het werk van architecten als Diller en Scofidio. The Blur Building van Diller en Scofidio, gemaakt voor de expo 2002 in Zwitserland was een gecultiveerde wolk boven het water, een installatie met nevel, gebouwd in het Neuburger meer. Het einde van de wolk gaf ook de omvang van het gebouw weer. Een dergelijke illusie van een vaste vorm boeit me als componist. Ook klank is voor mij de illusie van een vaste vorm. Morph gaat over de gedaante die ontstaat als gevolg van beweging in klank of de verschillende vormen waarin klank zich kan voordoen.