jaartal

2011

installatie

blokfluit en soundtrack

betrokkenen

Erik Bosgraaf en Eric Langendoen

opdrachtgever/subsidiënten

De Toonzaal 's-Hertogenbosch

 

 

Nestcam

Installatie in samenwerking met blokfluitist Erik Bosgraaf en beeldend kunstenaar Eric Langendoen. Video met beelden beschikbaar gesteld door Vogelbescherming Nederland. In opdracht van MC De Toonzaal ‘s-Hertogenbosch. De installatie stond gedurende seizoen 2011-2012 in de foyer van MC De Toonzaal. Een grillige tak met daaraan een fraai vormgegeven vogelhuis. Wie de koptelefoon die er onder hing opzetten kon de compositie horen en ondertussen als door het gat in een kijkdoos het vogelhuis binnen kijken. In het vogelhuis waren webcam beelden te zien van vogels in een nestkast. Als knipoog naar het idee dat je toch eigenlijk ongevraagd vogels in een intieme situatie zit te bekijken, hebben we ook Erik Bosgraaf gefilmd terwijl hij in de badkamer voor zijn spiegel stond.