jaartal

2019

tijdsduur

45'

Betrokkenen

Compositie en idee - Nicoline Soeter
Zang en idee - Klaartje van Veldhoven
Accordeon en productie - Renée Bekkers
Percussie - Jeroen Geevers
Cello - Susanne Rosmolen
Regie en script - Annechien Koerselman
Tekst - Floortje Schoevaart
Scenografie - Calle de Hoog
Assistent scenografie - Nynke Koopmans
Lichtontwerp - Nico Kraeima
Techniek - Tineke Knoester

uitgave

Eigen beheer

opdrachtgever/subsidiënten

Fonds Podiumkunsten
Amsterdams fonds voor de Kunst

De Paraplu

Muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Gebaseerd op het boek De Paraplu van Ingrid & Dieter Schubert,
uitgegeven door Lemniscaat.

Hondje Quibus vindt een paraplu: een heel gewone, een rode. Maar dan komt de wind: die tilt de paraplu op en Quibus moet mee! Hij wordt de wereld rond geblazen en beleeft fantastische avonturen. Hij danst op de wolken, neemt een duik in de oceaan, hangt tussen de vleermuizen maar verlangt uiteindelijk weer terug naar zijn eigen bed.

De levendige muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het prentenboek De Paraplu van Ingrid en Dieter Schubert. Inmiddels is het kleine zwarte hondje voor menigeen een klassieke held geworden. Ook de makers van de Paraplu hebben zich door het rode object op sleeptouw laten nemen. Laat je meevoeren door de klankrijke atmosferische muziek van Nicoline Soeter, de speelse fantasierijke regie van Annechien Koerselman en de humoristische teksten van Floortje Schoevaarts en ontdenk een wereld waarvan je het bestaan niet vermoedde.